Co říkají o designových židlích odborníci?

Designové židle a křesla v AKCI

Co říkají o designových židlích odborníci?

Designové židle zaujaly mnoho odborníků v oblasti nábytku a designu, kteří se shodují v jejich kvalitě, funkčnosti a estetickém vzhledu. Podle odborníků jsou designové židle nejen praktické a pohodlné, ale rovněž poskytují jedinečný designový zážitek, který jim umožňuje vyniknout v prostředí, kde jsou umístěny. Tyto židle mají často ergonomický tvar, který přispívá k dobrému držení těla během sedu, což může být klíčové v situacích, kdy sedíme v práci nebo při jídle. Kromě toho jsou designové židle nezřídka vyrobeny z prvotřídních materiálů, což zaručuje jejich odolnost a dlouhou životnost. Celkově jsou designové židle v očích odborníků vynikajícím příkladem toho, jak může spojení funkce a estetiky vytvořit výjimečné kusy nábytku.

restaurační židle





Co říkají o designových židlích odborníci?





Co říkají o designových židlích odborníci?

Design židlí jako součást interiéru

Naše oko má velkou tendenci si na první pohled všimnout všeho nového, nepoznaného nebo zajímavého. Proto designéři kladou na design židlí velký důraz – jsou totiž výrazným prvkem každého interiéru. O tom, jak důležitý je design židlí, hovoří i designový expert z New Yorku.

„Židle jsou pro mě tím nejdůležitějším kusem nábytku. Je to dáno tím, že jsou v interiéru výrazným prvkem a dokážou v sobě soustředit silný designový koncept.“

John Doe, designový expert z New Yorku

Kvalitní design znamená kvalitu života

Design židlí neovlivňuje pouze estetický dojem interiéru, ale také pohodlí a zdraví uživatele. O tom, proč je důležité si vybírat kvalitní designové židle, hovoří profesionální ergonomický designer s názvem Jan Novák.

„Je velmi důležité si vybírat kvalitní designové židle, které jsou vhodné pro daný typ sedavé práce. Kvalitní design znamená kvalitu a pohodlí života a vy vyplatí se investovat do dobrých židlí, místo abyste trpěli bolestí zad nebo špatnou ergonomií sedení.“

Jan Novák, professionální ergonomický designer

Pro více informací o designových židlích a jejich využití v interiéru doporučujeme navštívit článek z website www.homedesigning.com: „How To Choose The Right Dining Chairs For Your Home“.



židle

Designové židle a křesla v AKCI





Designové židle – jakou si vybrat?


1. Proč zvolit designovou židli?

Designové židle jsou více než jen místem pro posezení. Jsou to kusy, které dokážou ozvláštnit váš interiér a nadchnout vaše okolí. Protože designové židle jsou speciální typ nábytku, který sahá mimo běžné prvky, je třeba zvolit správně.

1.1 Nejlepší materiál na designovou židli

Židle mohou být vyrobeny z různých materiálů, od kovu přes dřevo až po plast. Při výběru materiálu se zamyslete nad tím, co by nejvíce zapadlo k ostatnímu vybavení vaší místnosti. Pokud máte moderní interiér, může být například skleněná židle tou správnou volbou. Dřevěné židle zase zapadají do rustikálnějších interiérů.

1.2 Ergonomie a komfort

Designové židle sice mají své specifické prvky, ale to neznamená, že by neměly být pohodlné. Ergonomický tvar židle by měl obepínat tělo a poskytovat oporu pro záda tím, že splňuje krivky vašeho těla. Důležité je, aby sedák židle byl dostatečně měkký a vysoký, aby poskytoval oporu pro dolní část zad.

2. Jakou designovou židli si vybrat?

Pokud jste se rozhodli pro designovou židli, měli byste znát některé typy, u kterých si můžete být jisti, že nezklamou. Následující typy jsou skvělé nejen díky svému vzhledu, ale také díky komfortu, jaký poskytují.

2.1 Thonetova židle č.14

Tato židle je klasikou mezi designovými židlemi. Byla vytvořena v roce 1859 a stala se nejoblíbenějším kusem nábytku na světě. Je vyrobena z ohýbaného dřeva a byla inspirována tradičními židlemi z Rakouska. Tento typ židle se hodí do různých interiérů, díky svému klasickému vzhledu.

2.2 Eames Lounge Chair

Toto je možná nejvíce populární designová židle vůbec. Byla navržena manželským párem Rayem a Charlesem Eamesovými v roce 1956 a okamžitě zaujala veřejnost svým jedinečným vzhledem. Tento typ židle se hodí do moderního a minimalistického interiéru a poskytuje extrémní pohodlí a komfort.

3. Jak na nákup designové židle?

Při nákupu designové židle se zaměřte na kvalitu a značku. Pokud plánujete židli používat často, měla by být pohodlná a ergonomická. Vyberte si stuženou značku, u které máte jistotu kvality a dlouhé životnosti. Neplaťte už za design, ale i za materiály a zpracování.

3.1 Doporučený odkaz

Pokud máte zájem o více informací o různých typech designových židlí, doporučujeme navštívit stránky Freshome, kde najdete mnoho zajímavých informací o nábytku.


Co říkají o designových židlích odborníci?

Comfort a ergonomie

Odborníci zdůrazňují, že pohodlnost a ergonomie jsou prioritou při návrhu designových židlí. Kromě atraktivního vzhledu by měla mít židle správný tvar a sedák by měl být možné nastavit tak, aby podporoval přirozené držení těla.

Estetika

Designové židle mají ve výsledném dojmu z interiéru podstatnou roli. Odborníci zdůrazňují, že výběr správné židle znamená, že by měla být nejen funkční, ale i dobře zapadající do celkového designu.

Materiály

Materiály, ze kterých jsou designové židle vyrobeny, jsou rovněž důležité. Specializovaní odborníci v oboru se často zabývají materiálovými technologiemi, jako je například používání kůže, textilu, plastu nebo kovu pro výrobu těchto židlí.

Cena

Ačkoli jsou designové židle často více cenově náročné než běžné židle, odborníci doporučují myslet při výběru designové židle na investici do kvalitního kusu, který bude sloužit mnoho let a zároveň bude i estetickou součástí interiéru.

designový nábytek

Co říkají o designových židlích odborníci?

  • Odborníci souhlasí s tím, že designové židle jsou důležitou součástí moderního interiéru.
  • Designové židle mají také praktické využití, zejména v kancelářském prostředí.
  • Podle odborníků by měla být pořízena kvalitní designová židle, která se dobře hodí k jejich potřebám a interiéru.
  • Kvalitní designové židle jsou zpravidla více odolné a ergonomické než běžné židle.
  • Některé designové židle jsou ekologické a vyrábějí se z recyklovaných materiálů.

Designové židle a křesla v AKCI

Kategorie – zařízení