Jak udržovat restaurační stoly a židle v dobrém stavu

Designové hotelové a restaurační stoly v AKCI

Jak udržovat restaurační stoly a židle v dobrém stavu

Je důležité udržovat nábytek v restauraci čistý a v dobrém stavu, aby zákazníci měli co nejpříjemnější zážitek. Zde jsou některé způsoby, jak udržet stoly a židle v dobrém stavu:

  • Pravidelné čištění – stoly a židle by měly být čištěny po každém použití a pravidelně dezinfikovány. Používejte mýdlo a vodu nebo vhodné čističe na nábytek, abyste zachovali jejich vzhled.
  • Prevence – udržujte plochy stolů a židlí čisté a suché, aby se minimalizovalo poškození způsobené tekutinami nebo jídlem.
  • Zacházení s opatrností – stoly a židle by měly být používány tak, jak byly určeny. Pokud jsou stoly a židle přiměřeně používány, méně je pravděpodobné, že se poškodí.
  • Pravidelně prohlížejte nábytek – pravidelně si prohlédněte stoly a židle, abyste zjistili případné poškození a opravili je co nejdříve. Tím se zabrání dalšímu poškození.

restaurační stoly

Jak udržovat restaurační stoly a židle v dobrém stavu

1. Čištění

Prvním krokem k udržení restauračních stolů a židlí v dobrém stavu je pravidelné čištění. K tomuto účelu lze použít jemný čisticí prostředek a měkkou hadřík. Dbejte na to, aby se na židlích a stolech nekazily náplně nebo materiály a používejte čisticí prostředky, které neobsahují drsné chemikálie.

2. Údržba dřeva

Pokud jsou vaše restaurační stoly a židle vyrobené z dřeva, je důležité se o ně řádně starat, aby neztratily svůj lesk a stále vypadaly jako nové. Dřevo je nutné pravidelně olejovat, aby zůstalo vláčné a nepraskalo. Při údržbě dřeva nezapomeňte také na to, aby se nedostalo v přímém kontaktu s vodou.

3. Péče o kovové konstrukce

Kovové konstrukce stolů a židlí lze udržovat v dobrém stavu jednoduše čištěním hadříkem navlhčeným vodou. Pokud jsou vaše židle vyrobené z kovu, může se na nich časem tvořit rez. Tuto rez lze odstranit pomocí speciálních čisticích prostředků na kovy.

4. Skladování

Při skladování vašich restauračních stolů a židlí je důležité dbát na to, aby byly skladovány v suchém a čistém prostoru, kde nebude příliš vysoká teplota ani vlhkost. Židle a stoly by měly být uloženy tak, aby se na nich netvořila vlhkost a prach.

5. Výměna poškozených částí

I když se o vaše restaurační stoly a židle budete starat pečlivě, může se stát, že některá část bude poškozena. V takovém případě je důležité vyměnit tuto poškozenou část co nejdříve, aby se nepoškodilo další části.

V souvislosti s péčí o restaurační stoly a židle naleznete užitečné rady i na stránkách The Spruce.

stoly

Designové hotelové a restaurační stoly v AKCI







Restaurace | Stoly a židle

Restaurace | Stoly a židle

Co je důležité při výběru restauračních stolů a židlí?

Při výběru restauračních stolů a židlí je důležité brát v úvahu několik faktorů. Prvním faktorem je velikost místnosti, ve které budou stoly a židle umístěny. Je důležité, aby mezi stoly byl správný odstup, aby se hosté mohli volně pohybovat a nebyli rušeni ostatními hosty. Dále je důležité zvolit kvalitní a pohodlné židle, které by měly být ergonomické a umožnit hostům pohodlné sezení po celou dobu své návštěvy.

Jak vybrat ty nejlepší stoly a židle pro vaši restauraci?

Existuje mnoho různých typů restauračních stolů a židlí na trhu, takže při výběru je důležité zohlednit styl a atmosféru, kterou chcete vytvořit. Musíte rovněž zvážit materiál, ze kterého jsou stoly a židle vyrobeny, aby se dobře vyrovnaly s frekvencí používání a odolaly opotřebení. Na trhu jsou k dispozici například stoly a židle z masivního dřeva, kovu nebo plastu. Důležité je rovněž zvážit barvu a design stolů a židlí, aby se dobře hodily k designu vaší restaurace.

Jaká jsou nejnovější móda při výběru restauračních stolů a židlí?

Na trhu je velký výběr moderních a stylových stolů a židlí pro restaurace. Trendem jsou například stoly a židle z recyklovaných materiálů nebo vintage nábytek. Moderní stoly a židle nabízejí také různé funkce, jako jsou integrované nabíjecí stanice pro mobilní telefony nebo USB porty pro nabíjení notebooků. Výrobci nabízejí také stoly a židle s funkcemi jako například nastavitelné výšky nebo skládací stoly pro snadné skladování.

Přečtěte si také článek o nejoblíbenějších designech stolů a židlí v restauracích v USA, který vám může poskytnout inspiraci při výběru vhodných nábytku pro vaši restauraci.


Jak udržovat restaurační stoly a židle v dobrém stavu

Rutinní úklid

Při běžném každodenním úklidu můžete použít měkkou vlhkou utěrku nebo hadřík k odstranění prachu a jiných nečistot na stolních deskách a židličkách. Pokud je nábytek z dřeva, měli byste použít speciální přípravky na jeho čištění, které nezpůsobují poškození povrchu.

Důkladnější čištění

Pokud je nábytek špinavý nebo potřebuje důkladnější čištění, můžete použít speciální čisticí prostředky nebo domácí směsi, jako je například octový roztok. Při použití čisticích prostředků vždy dodržujte pokyny na obalu produktu a důkladně opláchněte.

Prevence proti poškození

Abyste snížili riziko poškození nábytku, můžete použít ochranné prostěradla nebo ubrusy. Pokud máte venkovní sezení, je vhodné ho pokrýt plachtou nebo krytem proti dešti, aby byl chráněn proti nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Pravidelná údržba

Nábytek by měl být pravidelně kontrolován a případné menší problémy by měly být řešeny co nejdříve, aby nedošlo k jejich zhoršení. Pokud je nábytek poškozen, může být nutné ho opravit nebo vyměnit.

Díky pravidelné údržbě můžete prodloužit životnost svého nábytku a udržet ho v dobrém stavu po dlouhou dobu.

designový nábytek

Jak udržovat restaurační stoly a židle v dobrém stavu

  • Pravidelně čistěte stoly a židle, aby byly hygienické a příjemné pro zákazníky.
  • Používejte vhodné čisticí prostředky pro povrchy stolů a židlí. Zkontrolujte, zda nelze použít jakékoliv jiné nevhodné čisticí prostředky, které by mohly povrch poškodit.
  • Zkontrolujte stoly a židle pravidelně na poškození a opotřebení. Opravujte je ihned, aby nebyly nebezpečné pro zákazníky.
  • Vyměňujte stoly a židle, když jsou velmi opotřebované nebo pokud se již nedají spravit.
  • Zajistěte potřebnou úpravu stolů a židlí, například lakování, abyste prodloužili jejich životnost a zlepšili jejich vzhled.
  • Nepoužívejte nábytek, který není určen pro použití v restauraci, například zahrádkářské židle nebo stolečky pro děti.
  • Udržujte stoly a židle v dobře osvětlené a větrané místnosti, aby byly v co nejlepší kondici a lidem se na nich dobře sedělo.
  • Zabezpečte dostatečný prostor mezi stoly a židlemi, aby se zákazníci mohli pohodlně pohybovat a aby se na stolech a židlích nevyskytovaly nechtěné věci.
  • Nepoužívejte stolní ubrusy, které nejsou čisté nebo poškozené, aby nebyli zákazníci vystaveni riziku působenému znečištěným ubrusům.

Designové hotelové a restaurační stoly v AKCI

Kategorie – zařízení