Šikovné triky pro čištění kuchyňských spotřebičů: Odstraňte mastnotu snadno a rychle

Šikovné triky pro čištění kuchyňských spotřebičů: Odstraňte mastnotu snadno a rychle

Pokud se chcete vyhnout složitému procesu čištění kuchyňských spotřebičů, jako jsou trouby, sporáky, mikrovlnné trouby a další, nabízíme vám řadu šikovných triků, jak to udělat snadno a rychle. Jedním z nejlepších triků je použití octu a sody bikarbony, které jsou účinné při odstraňování mastnoty. Použití jednoduchých a levných prostředků jako jsou citron a sůl také může být účinným způsobem pro čištění. Pokud se chystáte čistit své kuchyňské spotřebiče, naše triky vám pomohou provést tento proces mnohem snadněji a rychleji.

úklid

.

Šikovné triky pro čištění kuchyňských spotřebičů: Odstraňte mastnotu snadno a rychle

1. Čištění trouby

Pokud vaše trouba potřebuje důkladné čištění, vyzkoušejte směs jedné části octa a dvou částí vody. Tuto směs naneste na stěny trouby a nechte působit přibližně 30 minut. Poté směs otřete hadříkem a zbytky octu a nečistot by měly být pryč.

2. Čištění mikrovlnné trouby

Mikrovlnnou troubu můžete vyčistit pomocí směsi vody a citronové šťávy. Přidejte pár lžic citronové šťávy do vody, nalijte směs do misky a zapněte mikrovlnnou troubu. Voda se začne vařit a vytvoří páru, která pomůže odstranit zbytky jídla z mikrovlnné trouby.

3. Čištění kávovaru

Pro čištění kávovaru smíchejte jednu část octu s jednou částí vody a nalijte směs do kávovaru. Zapněte proces vaření a nechte směs projít kávovarem. Poté kávovar opláchněte vodou, aby se všechny zbytky octu odplavily.

4. Čištění nerezových spotřebičů

Nerezové spotřebiče můžete vyčistit pomocí směsi jedné části octa, jedné části vody a pár kapek tekutého mýdla. Směs napučte do spreje a nastříkejte na nerezovou plochu. Poté otřete hadříkem a zbytky špíny by měly být pryč.

5. Čištění mixéru

Pro čištění mixéru naplňte mixér vodou a přidejte pár kapek tekutého mýdla. Všechno promíchejte a mixér zapněte na několik vteřin. Poté mixér opláchněte vodou, aby se směs odplavila.

Takto snadno a rychle vyčistíte své kuchyňské spotřebiče. Pokud máte vlastní tipy a triky na čištění spotřebičů, sdílejte je s námi v komentářích. Pro další tipy na úklid navštivte následující odkaz: https://www.swankyden.com/5-brilliant-tips-for-a-totally-stress-free-spring-clean/.

uklízení

Designový nábytek v AKCI





Šikovné triky pro čištění kuchyňských spotřebičů

Odstraňte mastnotu snadno a rychle

Jak vyčistit troubu?

Pokud máte pocit, že se vaše jídlo připaluje nebo dochází ke kouření během pečení, může to být způsobeno přítomností mastnoty. Trouba je jedním z nejobtížnějších spotřebičů na čištění, nicméně existuje několik jednoduchých triků, jak se vypořádat s mastnotou:

  • Smíchejte sodu bikarbonu s vodou a naneste směs na znečištěné místo. Nechte působit a poté otřete suchým hadříkem.
  • Použijte směs citronové šťávy a octa, která pomáhá rozpouštět tuk.
  • Případně můžete použít speciální čistící prostředky na uklízení trouby, které jsou volně dostupné v obchodech.

Zdroj: Better Homes & Gardens

Jak vyčistit mikrovlnku?

Mikrovlnná trouba je dalším kuchyňským spotřebičem, který se rychle zaplňuje mastnotou a zbytky jídla. Zde je několik tipů, jak úspěšně vyčistit mikrovlnku:

  • Smíchejte octovou a vodu v poměru 1:1 do misky a nechte varovat v mikrovlnce po dobu 5 minut. Poté otřete vnitřek mikrovlnky vlhkým hadrem.
  • Zkuste použít citron, který dokáže rozpustit mastnotu. Vložte citronovou půlku do misky s vodou a nechte mikrovlnku během programu roztáčení okolo 5 minut. Poté vnitřek otřete vlhkým hadrem.
  • Použijte speciální čistící prostředky na mikrovlnku, které jsou volně dostupné v obchodech.

Zdroj: Everyday Cheapskate

Jak vyčistit myčku nádobí?

Myčka nádobí je jedním z nejvíce používaných spotřebičů v kuchyni a také jedním z nejobtížnějších na uklízení. Zde jsou několik tipů, jak ji dobře vyčistit:

  • Odstraňte zbytky jídla z nádobí před umytím v myčce.
  • Pravidelně čistěte filtry a hadice, abyste zajistili stabilní průtok vody.
  • Pro vaše myčky nádobí jsou dostupné speciální čisticí prostředky, které zaručují dokonalou čistotu.

Zdroj: Taste of Home


Šikovné triky pro čištění kuchyňských spotřebičů

Odstraňte mastnotu snadno a rychle

Pokud máte doma kuchyňské spotřebiče, jako jsou trouby, vařiče, mikrovlnné trouby nebo fritézy, určitě se setkáváte s častým problémem mastnoty a špíny. Následující tipy vám pomohou s čištěním spotřebičů lehce a rychle:

  • Použijte vodu se saponátem – tato kombinace dokáže efektivně rozpustit i tu nejtvrdší mastnotu
  • Použijte speciální čisticí prostředky – na trhu jsou k dostání produkty určené speciálně na čištění kuchyňských spotřebičů. Ty dokáží snadno odstranit mastnotu a zároveň nezanechávají stopy a oděrky na povrchu.
  • Využijte sílu octa a citronu – smíchejte vodu a ocet v poměru 1:1 a poté přidejte půl citronu. Tento roztok naneste na povrch spotřebiče a nechte působit asi 10 minut. Poté otřete hadříkem a všechna mastnota by měla být pryč.
  • Použijte sodu bikarbonu – smíchejte sodu bikarbonu s vodou tak, aby vznikla pasta. Tuto pastu naneste na povrch spotřebiče a nechte působit asi 10 minut. Poté otřete hadříkem a opláchněte vodou.

Díky těmto jednoduchým trikům už nebudete muset trávit hodiny čištěním kuchyňských spotřebičů, nýbrž si rychle užijete čistotu a hygienu na kuchyňské lince.

úklid

Designový nábytek v AKCI

• Šikovné triky pro čištění kuchyňských spotřebičů vám pomohou odstranit mastnotu snadno a rychle.
• Metoda čištění se liší podle typu spotřebiče, ale obecně platí, že všechny mohou být snadno vyčištěny s použitím domácích potřeb.
• Použití citronové šťávy, octa nebo sody může pomoci při čištění trouby, sporáku, lednice a dalších spotřebičů.
• Zkontrolujte návody k použití spotřebičů a sikovné triky při čištění, aby se snížilo riziko poškození spotřebiče.

Kategorie – úklid